03.10.2023

Genel Müdürümüz “Mevlid-i Nebi Haftası İle Camiler ve Din Görevlileri Haftası" Münasebetiyle Amasya'da Düzenlenen Programlara Katıldı

Amasya İl Müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle düzenlediği 'Peygamberimiz, İman ve İstikamet' konulu konferansa, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürümüz Sedide Akbulut konuşmacı olarak katıldı.

Genel Müdürümüz Sedide Akbulut “Mevlid-i Nebi'yi Allah Resulünün hayatımızda yeniden doğmasına imkan vermek için idrak ediyoruz. Peygamber efendimiz (s.a.v) bize doğruyu ahlakıyla öğretmesi için gönderildi. Mevlid bir anma olayı değil anlamadır. İnsan efendiler efendisini seni unuttuk yılda bir hatırlayalım der mi? Öyle ise bu daha çok bilmek, öğrenmek ve anlamak demektir.

Dil ile kalp istikameti bulursa iman da yolunu bulur. Allah Rasulü şöyle buyuruyor Sözün, dilin istikameti doğru olmaktır, doğruyu konuşmaktır. Güzel söz söyleyip güzel ifade kullanmaktır.

Düzenlenen programa Amasya Valisi Yılmaz Doruk'un eşi Meral Doruk Hanımefendi Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik'in eşi Sibel Çelik hanımefendi'nin yanı sıra İl Protokolü eşleri, kurum çalışanları, amirleri ve çok sayıda hanımefendi katıldı.

Konferans'tan sonra Eğitim Hizmetleri Genel Müdürümüz Akbulut Amasya ilinde ve ilçelerinde görev yapan Din görevlileri ile Amasya Müftülüğü konferans salonunda bir araya geldi.